اسلایدریادداشت

۸ مارس؛ «به بهانه زن، به بهای زندگی» 

یادداشتی از ملیحه رنگ‌آمیز طوسی، فعال حوزه زنان

«زن حیوانی است با گیسوان بلند و افکار کوتاه»

شاید تعجب کنید اما این سخن را یکی از بزرگترین فیلسوفان اروپایی بنام شوپن هاور به نگارش در آورده در حالیکه روشنفکران غربی از او به عنوان یکی از تاثیرگذارترین اندیشمندان بر اخلاق، هنر وادبیات اروپا و غرب یاد میکنند.

وقتی کتاب هنر رفتار با زنان شوپن هاور را تورق میکنم هرچه بیشتر به مفهوم این فرمایش رهبر انقلاب پی میبرم که ما در مسئله زن از غرب طلبکاریم!

ایشان میفرمایند: ما دونوع ظلم به زن داریم یکی ظلمی که ریشه آن غربیست ودیگری ظلمی است که در عرصه خانواده به زن صورت میگیرد وریشه چند هزار ساله دارد.

از غرب طلبکاریم به خاطر ظلمی که زیر نقاب خوش رنگ اش با عناوینی چون طرفداری از حقوق زن، فمنیسم، آزادی و تساوی؛ ظالمانه ترین سبک زندگی را برای زنان رقم زد و بدون در نظر گرفتن انسانیت زن، او را تنها در جسم اش خلاصه کرده و برای بهره جویی و سود جویی هرچه بیشتر؛ او را وارد عرصه ی رقابت های سنگین و بی حد و مرز بر سر زیبایی های جسمی و جنسی اش می کند و بدیهی ترین حقوق اش را که هماهنگ با فطرت و خلقت ارزشمند زن و مایه ی آرامش اوست از او سلب می کند.

در غرب وحشی که هر شش ثانیه، یک تجاوز به عنف در آن صورت می گیرد این جمله شوپن هاور تنها یک اندیشه زن ستیزانه نیست بلکه آنها این جمله را هرروز زندگی میکنند.

جیمی کارتر در کتاب خود می نویسد: هر ساله صد هزار دختر به عنوان برده در امریکا فروخته می شود.

در امریکا و شمال اروپا، مراکز مهمی وجود دارد که کارش عرضه جنسی زن در مقابل مرد است.

در سیستم مردسالار سرمایه داری غرب زن یک کالای دست دوم است که قابلیت تبدیل شدن به هرابزاری را دارد فقط کافیست روی آن ابزار یک اتیکت به نام آزادی واستقلال بخورد تا هرزنی آرزو کند آن نقش ابزاری را به او بدهند.

و اما ظلمی که متحجران به زن کردند و رهبر انقلاب در بخشی از سخنانشان به آن اشاره کردند و فرمودند “ما متدینین هم در این ظلم مقصریم” مردی که در خانواده نگاه خدمت‌گزار به همسرش دارد و مدام موارد خدماتی را از همسرش مطالبه می‌کند این نگاه اسلام نیست و در جایی حضرت علی علیه السلام می‌فرمایند “المراه ریحانه و لیست به قهرمانه. قهرمانه یعنی خدمت گزار یعنی کسی که امور خدماتی جایی را انجام می دهد حال اگر مردی حتی مذهبی چنین نگاهی به زن داشت این نگاه اسلام نبوده بلکه آن مرد بد تربیت شده است.

اما راه مقابله با این ظلم چیست؟

اینکه در کنار آموزش های بلا استفاده نظام تربیتی چند واحد حقوق فردی و خانواده برای تربیت دختران و پسرانمان طراحی شود تا نگاه ابزاری به زن را اصلاح کند.

در باب اصلاحات و خلاءهای قانونی نسبت به حقوق زنان در اجتماع وخانواده نیازمند ورود جدی قانونگذاران ، تصویب و تسهیل پروسه پیگیری خدمات قضایی هستیم.

در موضوع اشتغال زنان به شدت دچار ضعف نرم افزاری و سخت افزاری هستیم و فقط یک برچسب زیبا به نام توانمند سازی زنان بر قوانین و فرآیند سخت و طاقت فرسای اشتغال زایی با سیستم مردسالارانه زدیم و نیاز به ورود هر چه بیشتر مدیران زن به عرصه های کلان برای تبدیل این برچسب و شعار زیبا به عملکرد و قانون داریم.

در باب ظلمی که همه در آن مقصریم و باعث شد در این چند ماه قرائت های انحرافی از ارزش و آزادی زن جای گفتمان شریعت وانقلاب را بگیرد، حرف زیاد است ولی در پایان شما را به این فرمایش زیبای رهبر انقلاب که باید فصل الخطاب و چراغ راه همه دغدغه مندان و مسئولان باشد جلب میکنم.

«نگاه کنید ببینید عوامل سَلب آرامش و سکینه‌ی روحی زن در خانواده چه چیزهایی است؟ دنبال این باشید که با قانون، با روشهای تبلیغی، با روشها و شیوه‌های گوناگون، اینها را برطرف کنید. این، اساس قضیّه است.

اگر اینها حل شود، آنگاه مشکلات بیرون خانواده برای زن قابل تحمل خواهد شد؛ اصلاً بر اینها فائق می‌آید. اگر زن در آسایشگاه خود، در سنگر اصلی خود، بتواند مشکلات خودش را کاهش بدهد، بلاشک در عرصه‌ی اجتماع هم خواهد توانست»

نویسنده: ملیحه رنگ‌آمیز طوسی | رییس کارگروه بانوان مجمع مطالبه‌گران مردمی خراسان رضوی

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

blank
دکمه بازگشت به بالا
Translate »

Adblock رو غیر فعال کنید

لطفا برنامه یا افزونه بلاک تبلیغات خود را غیر فعال کنید سپس رفرش کنید