اسلایدرفرهنگی

دبیرخانه شهرهای زیارتی به میزبانی شهرداری مشهد مقدس راه‌اندازی شد

معاون گردشگری و زیارت معاونت فرهنگی شهرداری مشهد گفت: ایده تشکیل دبیرخانه شهرهای زیارتی ایران اسلامی ذیل کمیسیون فرهنگی و اجتماعی مجمع کلان‌شهرهای کشور توسط معاونت گردشگری و زیارت سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد شکل گرفت.

به گزارش صدای مشهد،جلیل بامشکی درباره دبیرخانه شهرهای زیارتی اظهار کرد: وجود مضجع شریف ائمه اطهار(ع) و امامزادگان‌ و فرزندان آن‌ها در ایران اسلامی و شهرهای کشور فرصتی بی‌نظیر برای رشد و توسعه همه‌جانبه شهرها ایجاد کرده است.

معاون گردشگری و زیارت معاونت فرهنگی شهرداری مشهد ادامه داد: حضور زائران در این شهرها موجب می‌شود بزرگ‌ترین اجتماعات مردمی و دینی با محوریت موضوع زیارت به‌صورت سالیانه در شهرهای مشهد، قم و شیراز شکل بگیرد.

وی اضافه کرد: بر همین اساس، ایده تشکیل دبیرخانه شهرهای زیارتی ایران اسلامی ذیل کمیسیون فرهنگی و اجتماعی مجمع کلان‌شهرهای کشور توسط معاونت گردشگری و زیارت سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد شکل گرفت.

بامشکی به اهداف شکل‌گیری این دبیرخانه اشاره کرد و افزود: تعمیق زیارت و ترویج فرهنگ آن، تقویت هویت دینی، هماهنگی و ایجاد وحدت رویه در اجرای بهتر مصوبات کارگروه ملی زیارت، توسعه و اشاعه هنرها و علوم حوزه زیارت و… از اهداف این دبیرخانه است.

معاون گردشگری و زیارت معاونت فرهنگی شهرداری مشهد افزود: تأکید بر نقش اساسی و کانون رهنمودها و تدابیر مقام معظم رهبری در حوزه زیارت و بناهای زیارتگاهی، معطوف‌کردن طرح و برنامه‌ها به ارتقای کیفیت و نشاط در محیط‌های زیارتی از جمله راهبردها و سیاست‌های این کمیته است.

به گفته وی، شهردار مشهد و رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی مجمع شهرداران کلان‌شهرهای ایران، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد، شهرداران و معاونان فرهنگی و اجتماعی شهرداری‌ شیراز، قم، شهرری و سایر شهرهای زیارتی کشور، معاون و مدیران گردشگری شهرداری‌های شهرهای زیارتی از جمله اعضای شورای راهبردی این دبیرخانه هستند.

بامشکی اضافه کرد: تصویب نهایی برنامه اجرایی پنج‌ساله زیارت و تصویب بودجه و ابلاغ برنامه اجرایی به‌صورت سالیانه از ردیف‌ برنامه‌های معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری‌ها، از مهم‌ترین شرح وظایف شورای راهبردی است.

لزوم تشکیل شبکه زیارت در کشور/ زیارت اربعین به مشهد وصل شود

امیرحسین بانکی پور نیز در این در مراسم  اظهار کرد: در ارتباط با موضوع زیارت در این ۴۵ سال اتفاقات خوبی رخ داده است؛ خوشبختانه در موضوع زیارت جامعه ما رشد کمی و کیفی داشته است؛ عمر مدیریت‌هایمان محدود است و باید دید چه فرصت‌هایی داشته‌ایم و به آنها بپردازیم.

وی با اشاره به این موضوع که ایجاد دبیرخانه شهرهای زیارتی اقدام خوبی است، افزود: ما در دوران انقلاب توسعه خوبی در زیارتی داشتیم اما آن نگاهی که شیخ بهایی داشتند در مورد امام‌زاده‌ها که محوریت هویت و فرهنگ باشد؛ نداشته‌ایم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: باید شهرهای زیارتی دیگر را به این دبیرخانه ملحق کنید و شبکه زیارت را در کل کشور توسعه پیدا کند. همچنین باید خادمی حرم را در شهرهای زیارتی توسعه دهیم؛ خدام حرم و نوع خدمتشان باید توسعه پیدا کند، زیرا سبب می‌شود که خیلی از مشکلات مراکز و شهرهای زیارتی حل شود و این دبیرخانه به این موضوع توجه ویژه داشته باشد.

وی تاکید کرد: در بودجه‌های کشور برای شهرهای زیارتی بودجه تامین است و با فعال شدن این دبیرخانه می‌تواند از این بودجه استفاده و آن را پیگیری کنیم.

بانکی پور با اشاره به این موضوع گردشگری و اینکه از گردشگری غافل شده‌ایم، اضافه کرد: گردشگری می‌تواند به اقتصاد کشور کمک شایانی کند و یعنی کنیم محور گردشگردی در ایران را به سمت گردشگری زیارت پیش ببریم. در برنامه هفتم توسعه به موضوع گردشگری تاکید شده است.

وی ادامه داد: موضوع اربعین قابلیت زیادی دارد که در ایران توسعه پیدا کند و با توجه به حضور زائران به ویژه از شرق کشور باید جریان اربعین به مشهدالرضا کشیده شود و ختم آن مشهد باشد، لذا یک مسیر زیارتی دقیق باید تدوین شود و ایده‌ها در حد ایده باقی نماند و شهرداران توجه ویژه‌ای به این موضوع داشته باشند.

لزوم از بین بردن مساله دوقطبی در مشهد

عضو شورای اسلامی شهر مشهد نیز در این نشست گفت: شهرها علت‌های خاصی‌ در پیدایش دارند. مشهد شهر جوانی است و به‌دلیل دل‌دادگی مردم به وجود امام رضا(ع)، مردم اینجا جمع شده‌اند و شهر توسعه پیدا کرده است.

حجت‌الاسلام‌ حسن منصوریان ادامه داد: ما در مشهد به‌دنبال آن هستیم که دوقطبی را از بین ببریم و اگر در اداره شهر، شهرداران و پارلمان‌های شهری این مسئله را فراموش کنند، شهر دچار مشکل می‌شود.

عضو شورای اسلامی شهر مشهد افزود: در حرم مردم به یکدیگر کمک می‌کنند، اما در رفتار شهری ممکن است این‌گونه نباشد. در کل شهرهای زیارتی، باید مانند داخل حرم رفتار شود.

وی تأکید کرد: باید حال مردم را در این شهرها خوب کنیم و فرهنگ زیارت را ارتقا دهیم.

ضرورت تقویت جریان زیارت در کشور

معاون فرهنگی شهرداری قم نیز در این نشست بر لزوم ضرورت تقویت جریان زیارت در کشور تأکید کرد: در بسیاری از مواقع طرح‌ها برنامه‌ها و فرهنگی مطرح‌ و برای آن برنامه‌ریزی می‌شود، اما در ادامه راه رها می‌شود.

حجت‌الاسلام طباطبایی‌نژاد تأکید کرد: این طرح نباید این‌چنین باشد. همچنان که «رویداد ایده‌پردازی سقاخونه» به‌خوبی اجرا شد و ثمره آن را دیدیم و امیدوارم که ادامه داشته باشد.

جای خالی مثلث شهرهای زیارتی

در ادامه، معاون فرهنگی شهرداری شیراز با قدردانی از اقدامات شهرداری مشهد، اظهار کرد: شهرداری مشهد در حوزه‌ معاونت فرهنگی اقدامات بسیار خوب و سنگینی را انجام داده‌ است که جای قدردانی دارد.

محمدعلی چوبینی افزود: ما در شیراز مثلث گردشگری شیراز و یزد و اصفهان را داشته‌ایم و ‌جای یک مثلث شهرهای زیارتی خالی بود. امیدواریم با این جلسات و برنامه‌ها بتوانیم هم‌افزایی‌ داشته باشیم. در این صورت اتفاقات خوبی‌ در این زمینه رخ خواهد داد.

وی تأکید کرد: «رویداد ایده‌پردازی سقاخونه» طرح خوبی بود و به‌خوبی نیز اجرا شد، اما یکی‌ از ایرادات طرح‌ها این‌ است که ضریب‌ اجتماعی آن‌ها کم‌ است. باید مردم را درگیر کرد، زیرا بزرگ‌ترین سرمایه این سه شهر زیارتی مردمانش‌ هستند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

blank
دکمه بازگشت به بالا
Translate »

Adblock رو غیر فعال کنید

لطفا برنامه یا افزونه بلاک تبلیغات خود را غیر فعال کنید سپس رفرش کنید