اجتماعیاسلایدر

شور خدمت

گزارشی از ایستگاه استقبال از زائر ورودی جاده نیشابور

 ایستگاه استقبال از زائرِ روبروی پلیس راه مشهد-باغچه که در محدوده شهرداری منطقه۷ قرار دارد، با کمک هیات­­ها و گروه­های مردمی منطقه به زائران خدمت رسانی می‌­کند. دهه آخر صفر در مشهدالرضا(ع) همه به نوعی مشغول خدمتند تا از زائران میزبانی شایسته‌­ای انجام دهند

در دهه پایانی صفر کمی که از مشهد دور شویم و به سمت جاده قدیم نیشابور برویم جاده بوی اربعین، زائری با پای پیاده و تاول زده و لباس­های خاکی، پرچم­های قرمز و مشکی، چای و قهوه عربی و ماشین­هایی را دارد که رویشان نوشته­ اند کاروان زائران پیاده فلان هیئت و فلان شهر. آن طرف تر هم زنان و مردان و نوجوانانی را می­توان دید که چای و قهوه و آش و شربت به دست خسته زائران می­دهند تا کمی استراحت کنند و پاهایشان برای ادامه مسیر قوت بگیرد، جایی به نام ایستگاه استقبال از زائران پیاده روبروی پلیس راه مشهد-باغچه که در محدوده شهرداری منطقه۷ قرار دارد و سال­هاست این ایستگاه با کمک هیئت­­ها و گروه­های مردمی منطقه به زائران خدمت رسانی می­کند. دهه آخر صفر در مشهدالرضا(ع) همه به نوعی مشغول خدمتند تا از زائران میزبانی شایسته­ای انجام دهند و این فرهنگ میزبانی را سال به سال عمیق­تر کنند. تماشای این صحنه­ها پرتویی از علم انسان شناسی و معرفت و اخلاق است که ما گوشه­ای از آن را سعی کردیم در این نوشتار به نمایش بگذاریم.

۱۵سال حضور فعال در میزبانی از زائران پیاده

آنطور که یکی از مسئولان هیئت­های زنانه منطقه می­گوید حدود ۱۵سال است که همه اعضای خود را بسیج کرده و با تهیه آش و شله به میزبانی زائران می­پردازد، ۳سال اول را در محورهای دیگر خدمت کردند و حالا ۱۲سال است در ایستگاه استقبال از زائران پیاده شهرداری منطقه۷ خدمت می­کنند. فاطمه علیزاده، که مدیر مجتمع فرهنگی بیت­الرقیه در محدوده سیدی است و سال­هاست در این ایستگاه با چای و آش و عدسی و شله از زائران پذیرایی می­کند درباره علت حضورش در این مکان می­گوید: ما ابتدا به صورت هیئت­های کوچک در خیابان خلج، در ایام محرم و صفر با کمک بانوان هیئت آش درست می­کردیم و بین مردم محله پخش می­کردیم؛ دیدیم در محله­ها نذری­هایی که در این ایام درست می­شود زیاد است و من بارها ظرف آشی که کنار خیابان رها شده را دیدم و بنابراین تصمیم گرفتیم همان خدمت و بودجه را به اینجا منتقل کنیم تا هم ما از درست کردن آش لذت ببریم و هم از خوردنش توسط زائران پای پیاده. علیزاده می­گوید روزانه حدود ۵دیگ آش به تنهایی درست می­کنیم و در کنار آن غذاهای میان وعده دیگری مثل عدسی، شیربرنج و شله هم داریم و پذیرای ۲هزار تا ۳هزار زائر به صورت شبانه روزی در دهه پایانی صفر هستیم.

میزبانی شایسته خوزستانی­ها با قهوه عربی

از کنار جاده که به ایستگاه نزدیک شوید دیواره­ای از برگ نخل به چشم می­خورد. جلوی ایستگاه با برگ نخل خشک به صورت پرچین تزئین شده است و مداحی دلنشین عربی همراه با قهوه عربی و خرمای نخلستان­های این استان زیبا، صحنه دلنشینی را رقم زده است که هیچ زائری دست رد به آن نمی­زند و برای یک بار هم که شده سعی می­کند مزه این قهوه را تجربه کند. حاج عبدالقادر نوذری از طوایف عرب خوزستان، مردی بلندقامت و چهارشانه با هیبتی درشت که دشداشه­ای به تن دارد و شال عربی دور سرش پیچیده اما خوش صحبت و مهربان است و ارادتش به امام رضا(ع) آنقدر زیاد است که می­گوید هرچه از مال دنیا داشته باشم برای خدمت به ائمه استفاده می­کنم. او مسئول موکب امام حسن مجتبی(ع) است که توسط عشایر عرب خوزستان در سال۹۶ در مشهد راه اندازی شد و از آن سال تا کنون بخشی از پذیرایی زائران را در این ایستگاه به عهده دارد و روزانه میزبانی ۴هزار نفر را به عهده دارد و شام و نهار، زائران میزبان این موکب هستند و از همان سال شکل گیری موکب، در این ایستگاه مستقر شده­اند.

از ایستگاه چای تا درمان صلواتی؛ همه برای زائران

ایستگاه استقبال از زائران پیاده شهرداری منطقه۷، بالغ بر ۳هزار متر مساحت دارد که بخشی از آن به محل موکب و هیئت­ها برای پذیرایی و آشپزی اختصاص دارد و آشپزخانه در پشت محوطه اصلی ایستگاه قرار دارد. دیواره زیبای ایستگاه به اسم و عکس شهدا و تصویری از ایوان طلای حرم مطهر رضوی منقوش شده است و زائران با تصویر حرم، عکس یادگاری می­گیرند. سردر ایستگاه را که رد کنیم دقیقا وارد محوطه اصلی و پذیرایی از زائران می­رسیم که دور تا دور آن غرفه­های کوچکی با سازه­های فلزی به صورت مجزا راه اندازی شده است که هر کدام خدمتی را انجام می­دهند. غرفه­ها شامل خدمات موبایل، چای، واکس، خیاطی، عکس، میراث فرهنگی، طب سنتی، حسینیه کودک، نمایشگاه دفاع مقدس، مشاوره مذهبی، کتابخانه، خدمات درمانی در دو بخش خواهران و برادران، سنجش فشار خون و پی سی آر است و سازمان بسیج نیز جهت حفظ امنیت در این ایستگاه حضور دارد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

blank
دکمه بازگشت به بالا
Translate »

Adblock رو غیر فعال کنید

لطفا برنامه یا افزونه بلاک تبلیغات خود را غیر فعال کنید سپس رفرش کنید