برگزاری نشست قانون تقویت و توسعه نظام استاندارددرمشهد
نشست قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد
به گزارش صدای مشهد، متخصصان تهویه ساختمان در کشور،در موردپنل راهبردی مشهد،دیدگاههای خودرا در خصوص کاستی های موجود در این حوزه مهم بیان داشتند.
درابتدا خانم قزلباش از سازمان استاندارد با اشاره به تاریخچه این مجموعه مهم در جهت حفظ سلامت شهروندان،گفت: استاندارد در ایران در سال ۱۳۰۴تاسیس وهم اکنون صدسال قدمت دارد.
وی افزود:این مجموعه درسال۱۳۹۰از موسسه به سازمان ملی ارتقا یافت تا با توان بیشتری به ایفای نقش خود بپردازد.
بگفته خانم قزلباش،سازمان استاندارد در دهه اخیر با هدف استفاده از تجربه افراد کار بلد در رشته های مختلف،از کارشناسان خارج از سازمان نیز خواسته است تعریف علمی خود از مقاوم سازی کالاها را ارائه وبه بهترشدن تولید کالای ایرانی کمک کنند.
وی با بیان این که در حوزه سرمایشی و گرمایشی ساختمان پیشرفت های مناسبی انجام شده است،عنوان داشت هم اکنون چیلرهای تا وزن ۴۰تن در کشور قابل تست است.
در ادامه مهندس روشن اشرف،چهره ماندگار صنعت تاسیسات در سخنانی به روند تکامل این رشته در نیم قرن اخیر پرداخت واز منفعت طلبی برخی از تولیدکنندگان انتقاد کرد.
مهندس اشرف اظهار داشت:درحالی که یک قرن سابقه در شناسنامه اداره استاندارد ایران نقش بسته است،اما کیفیت کالاهایی که مهر استاندارد دارند ،قابل اعتماد کامل نیست.
وی افزود:افراد برای کسب در آمد بیشتر وبه انحصارگرفتن فروش کالا،از استانداردها کم می کنند تا به پول بیشتری برسند واین خوب نیست.
مهندس اشرف همچنین گفت:در همه سالهایی که در صنعت هستم،حمایت دولت از استانداردسازی را مشاهده نکرده ام در حالی که کشورهای پیشرفته با حمایت دولتها اقدام به تولید کالای مرغوب می کنند ودر همه کشورها مورد استقبال قرار می گیرند.
وی پنهان کاری در ارائه مشخصات واقعی کالا،نقص در بروشورها رادو اقدام نام درست واحدهای تولید تاسیسات گرمایشی و سرمایشی داخلی ذکر کرد.
وی بابیان این که اگر مهندسان در زمان استفاده از کالا با مهر استاندارد داخلی،دغدغه داشته باشند،معلوم است،این سازمان به اندازه لازم نظارت ندارد.
دکتر سعیدی دانشمندبین المللی کشورواستاددانشگاه شریف هم،با اشاره به عدم اجرای ۶۰درصد موارد پیش بینی شده در ۶برنامه توسعه کشور،گفت:وقتی قانون هوای پاک که بسیار تأثیرگذار است،اجرا نمی شود،ساکنان تهران وسایر کلان شهرها در معرض آسیبهای هوای آلوده قرار می گیرند.
دکتر سعیدی ،خاطرنشان کرد:در حوزه استفاده از انرژیهای تجدید پذیر نیز،دولتها درست عمل نکرده اند،این کندی در عمل واجرا،یعنی افزایش ناترازی های حوزه انرژی در سالهای آینده که قطعا چالش های خودش را خواهد داشت.
وی سخنرانی ووعده را عامل توقف دانست وگفت :مدیران باید دنبال آزمایش،استانداردسازی،تولید بموقع و سرمایه گذاری باشند تا کشور در مسیر درست علمی و صنعتی قرارگیرد.
در ادامه این نشست دکتر شهرام دلفانی درباره ضرورت توجه جدی به استانداردهای ساختمان ومهندس حسین کاشانی درخصوص اهمیت کمک دولت به ارتقا ابزار تست وبررسی مقاومت کالاهای ساختمانی سخن گفتند.